jadłospis

JADŁOSPIS 15.04.-19.04.2024  

Dzień tygodnia

śniadanie

 

obiad

 

podwieczorek

 PONIEDZIAŁEK

Pieczywo wieloziarniste z masłem, ser żółty, pomidor, herbata

Płatki owsiane na mleku

Alergeny:1,7,11 

Zupa: Jarzynowa

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem, warzywa na parze, kompot

Alergeny:1,3,7,9 ( makaron bezjajeczny)

Jogurt naturalny z owocami 

Alergeny:7,

 

 

 

WTOREK

 

 

 

 

 

 Pieczywo razowe z masłem  i twarożkiem, rzodkiewka, kawa, zbożowa z miodem, herbata

Alergeny:1, 3,7,

 

Zupa: Brokułowa 

Polędwiczka wieprzowa panierowana, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot

Alergeny:1,3,7,9 

           

 

Chałka z masłem i powidłami owocowymi

Alergeny:1, 7,

 

 

 ŚRODA

 Frankfurterki, pieczywo pszenno-razowe z masłem, ketchup, pomidor, kakao, herbata

          Alergeny:1, 6, 7, 9

Zupa: Grochowa

Leniwe z masełkiem i bułeczką, sałatka owocowa,  kompot

Alergeny:1,3, 7,9

Kajzerka z masłem, ser masdamer, papryka

Alergeny:1,7, 

CZWARTEK 

Pieczywo razowe z masłem, indyk pieczony, ogórek  herbata

Mix płatków  śniadaniowych na mleku

 Alergeny:1,7,11

Zupa: Pomidorowa z makaronem

Bitki wieprzowe, kasza gryczana, sałatka z buraczków z jabłkiem,  

kompot

Alergeny: 1,3,7,9

Ciasto domowe

 

 

 Alergeny:1,3,7

 

       PIĄTEK
Kajzerka   z masłem, pasta  jajeczna ze szczypiorkiem, kakao, herbata
 Alergeny:1,7
 

Zupa: Barszcz ukraiński 

Ryba Miruna panierowana w jajku i bułce, ziemniaki, sur. z kapusty kiszonej, kompot

 Alergeny:1,3,4,7,9,14

Kabanosy drobiowe, pieczywo z masłem, papryka

 

 Alergeny:1,7,

 

Alergeny i ich oznaczenie numeryczne

 1. Zboża zawierające gluten;

2. Skorupiaki i produkty pochodne,

3. Jaja i produkty pochodne,

4. Ryby i produkty pochodne,

5. Orzeszki ziemne (arachidowe),

6. Soja i produkty pochodne,

7. Mleko i produkty pochodne,

8. Orzechy,

9. Seler i produkty pochodne,

10. Gorczyca i produkty pochodne,

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,

12. Dwutlenek siarki,

13. Łubin

14. Mięczaki 

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste, płatki kukurydziane, wafle ryżowe)  mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych. 

 

 
Bo u nas jest fajnie!
galeria zdjęć
© 2021 Przedszkole Miejskie im. Krasnala Hałabały | Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt & cms: www.zstudio.pl