10.11-14.11.2025
|
| Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Owoce |
| poniedziałek | Pieczywo kresowe z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbata, Kasza manna na mleku Alergeny: 1, 3, 7, | Zupa: Zacierkowa Sos boloński, makaron, kompot
Alergeny: 1, 3, 7, 9 | Mus jabłkowy
Alergeny: | Jabłko |
| wtorek |
| ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI 11 listopada |
|
|
| środa | Parówki z szynki, pieczywo pszenne z masłem, ketchup, ogórek, kakao, herbata Alergeny: 1, 6, 7, 9 | Zupa: Jarzynowa z dodatkiem pomidorów Makaron z serem i truskawkami, kompot Alergeny: 1, 3, 7, 9 | Koktajl z owoców leśnych
Alergeny: 7 | Pomarańcza |
| czwartek | Pieczywo razowe z masłem, pasta jajeczna, herbata, mix płatków śniadaniowych na mleku Alergeny: 1,7, 11 | Zupa: Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem Wieprzowina w pięciu smakach z ryżem, kompot Alergeny: 1,3,7, 9 | Ciasto bananowe
Alergeny: 1,3 | Gruszka |
| piątek | Bułka z masłem, dżem truskawkowy, kawa zbożowa z miodem, herbata Alergeny: 1,7 | Zupa: Krem brokułowy z grzankami Kotlet rybno-jajeczny, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot Alergeny: 1,3,4,7,9,14 | Budyń waniliowy
Alergeny: 7, | Banan |
Alergeny i ich oznaczenie numeryczne:
1. Zboża zawierające gluten; 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe), 6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin
14. Mięczaki / * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, pieczywo wieloziarniste,
płatki kukurydziane, wafle ryżowe) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy, sezamu, orzechów ziemnych